Marineair

MARINAIRPrenosivi generator ozona za dezinfekciju prostora i svih površina

MARINAIR je sigurno i učinkovito sredstvo kojim se osigurava najbolja kvaliteta zraka u životnoj ili radnoj sredini.

Uređaj MARINAIR dekontaminira sve površine i predmete koji se nalaze u tretiranom prostoru ili vozilu.Ozon sprječava razvoj bakterija, održava hranu svježom, uklanja mirise i ubija viruse. Različite koncentracije ozona se primjenjuju za različite primjene.

Uređaj MARINAIR aktivira kisik koji se nalazi u prostoriji ili bilo kojem vozilu ili plovilu.

Aktivni kisik  (ozon) efikasno eliminira molekule lošeg mirisa, bakterije, viruse,  gljivice, plijesan i spore plijesni, te alergene. Pritom ozon  nije efikasan samo za dezinfekciju zraka, već djeluje i u porama svih materijala, npr. zavjesa, tepiha, zidova, prekrivača, unutrašnjosti vozila itd.
Kako je ozon plin, efikasan je i na nedostupnim mjestima i u materijalima.

Nakon tretmana ozon se raspada natragu "običan" kisik.

Zrak u prostoriji tretiran MARINAIR uređajem je svjež i ugodnog mirisa.
Efekt dezinfekcije, kao rezultat korištenja, pridonosi u velikoj mjeri minimizaciji zdravstvenih rizika. Standardni pročistač zraka ne može prodrijeti u pore materijala, te njegovim korištenjem prijetnje u obliku virusa, bakterija, gljivica, i dr. i dalje ostaju u zraku.

U prošlosti su se za dezinfekciju koristile razne kemikalije koje su isparavale te ostajale u prostoru. Nakon njihovog korištenja zrak bi se pokušao pročistit ventiliranjem i prozračivanjem, no štetna isparavanja bi se često zadržavala dulje vremena. Uz sve to, ozon je 3.000 puta efikasniji od klora!

Razlika između MARINAIR i drugih ozonatora je u brzoj transformaciji ozona ponovo u kisik koji udišemo, te u kvaliteti pročišćavanja zraka (ne ostaju nikakve čestice u prostoru nakon procesa oksidacije).

U usporedbi s drugim metodama MARINAIR sigurno uklanja dim cigareta i razne ostale neugodne mirise pomoću drugih, po zdravlje opasnih, kemijskih supstanci. MARINAIR rastvara čestice neugodnih mirisa, ne kamuflirajući problem, već ga rješavajući efikasno, bez opasnosti po okolinu i zdravlje.

.

Što je ozon?

Ozon je potpuno prirodna tvar u našoj okolini.

Ozon se sastoji od tri atoma kisika (O3) s tim da se jedan atom otpušta i čini kemijsku reakciju u organskim tvarima. Iako izuzetno snažan, ne traje dugo, samo obavi svoj posao i pretvori se u kisik.

Najjači prirodni dezinfekt Ozon (aktivni kisik) je najjači poznati prirodni dezinfekt, kojeg priroda stvara kako bi pročistila zrak i vode našeg planeta.

Najpoznatiji proces prirodnog stvaranja ozona je grmljavinsko nevrijeme.

Ozon efikasno uklanja molekule neugodnih mirisa, bakterije, viruse, gljivice, plijesan i spore plijesni, alergene, te ostale mikroorganizme. Visoka razina efikasnosti dezinfekcije potvrđena je od strane mjerodavnih institucija, npr. FDA (Američke administracije za hranu i lijekove) i nezavisnih laboratorija, među kojima je i svjetski poznati švicarski laboratorij Societe Generale de Surveillance (SGS).

Ozon ima miris svježe trave, pravilno implementiran i korišten MARINAIR ne predstavlja nikakvu opasnost za zdravlje pri niskim razinama izlaganja. Ozon je daleko manje štetan nego uobičajna sredstva za čišćenje, te mnoge druge kemikalije koje koristimo u kućanstvima.

.

Ozon na najučinkovitiji način, potpuno prirodno i neškodljivo pročišćava i dezinficira zatvorene prostore. Naime, ozon nije efikasan samo za dezinfekciju zraka, već djeluje i u porama svih materijala, npr. zavjesa, tepiha, zidova, posteljine, madraca, prekrivača, itd.

Između ostalog, aktivni kisik (ozon) uništava slijedeće:
Bakterije – Bacillus atrophaeus, Bacillus anthracis (Anthrax), Escherichia coli, Salmonella choleraesuis, Methicilin resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Tubercle bacillus, Streptococcus pyogenes, Listeria monocytogenes. Virusi – virus gripe tip A, virus ptičje gripe H5N1, virus svinjske gripe H1N1, virus herpesa, vaccinia virus, adenovirus. Plijesan – Aspergillus niger, Stachybotrys chartarum (crna plijesan). Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) smatra da je u cjelom svjetu samo plijesan uzrok 60% svih alergija.

Korištenje ozona je prirodno, vrlo ekonomično i ekološki prihvatljivo.

Ozon se prenosi pomoću zraka unutar zatvorenih prostora, MARINAIR dekontaminira sve površine i predmete koji se nalaze u tretiranom prostoru.

MarinAir omogućuje značajno poboljšanje kvalitete zraka zatvorenih prostora

Na ekološki način uklanja bakterije, viruse, grinje i spore

Sprječava nastanak gljivica i plijesni

Uklanja neugodne mirise poput dima

Svim prostorijama daje ugodan miris svježeg zraka

<strong>KAMPERI</strong>

KAMPERI

<strong>UREDI </strong>

UREDI

<strong>PREHRAMBENI LANCI </strong>

PREHRAMBENI LANCI

<strong>AUTOPRAONICE</strong>

AUTOPRAONICE

<strong>AUTOBUSI</strong>

AUTOBUSI

<strong>TVRTKE ZA ČIŠĆENJE </strong>

TVRTKE ZA ČIŠĆENJE

<strong>VOZILA HITNE POMOĆI </strong>

VOZILA HITNE POMOĆI

<strong>VLAKOVI</strong>

VLAKOVI

<strong>BANKE </strong>

BANKE

<strong>JAHTE, BRODICE</strong>

JAHTE, BRODICE

<strong>HOTELI</strong>

HOTELI

<strong>SPORTSKI CENTRI, DVORANE </strong>

SPORTSKI CENTRI, DVORANE

<strong>WELNES SPA </strong>

WELNES SPA

<strong>POŠTA </strong>

POŠTA

<strong>POLICIJSKA VOZILA</strong>

POLICIJSKA VOZILA

<strong>TERETANE </strong>

TERETANE

<strong>SKLADIŠTA </strong>

SKLADIŠTA

<strong>SALONI ZA LJEPOTU I NJEGU </strong>

SALONI ZA LJEPOTU I NJEGU

ČLANCI O OZONU

Ozon ima miris svježe trave.Miris "svježe, čiste, proljetne kiše" koji primjećujemo nakon oluja rezultat je prirodnog stvaranja

...

Ozon je vrlo nestabilan i kratkog je vijeka trajanja. Raspada se u kisik za manje od 30 min. Vrlo je osjetljiv na temperaturu, pa

...

Ozon je potpuno prirodna tvar u našoj okolini. Zbog svoje vrlo visoke kemijske nestabilnosti, ozon vrlo brzo samog sebe deoksidira

...
OSTALI ČLANCI

Kontaktirajte nas

Gajeta d.o.o.


Črnomerec 63, 10 000 Zagreb

CERTIFIKATI

ISO 14001 ISO 9001

Newsletter

Prijavite se na newsletter listu i primajte novosti u Vaš sandučić.