Pitanje otpadnih voda za bolnice bilo je znatno podcijenjeno,
jer je opće uvjerenje da se mogu tretirati kao gradske otpadne vode.

Svaka bolnica bi trebala biti opremljena sa sustavima za pročišćavanje otpadnih voda - ili barem predobradama - za dezinfekciju i zaštitu svojih objekata, kao i okoliš i zdravlje zajednice. To je  više od temeljne važnosti za mala mjesta ili udaljene bolnice kojima nije omogućen  pristup komunalnom prikupljanju i pročišćavanju otpadnih voda.Newster SWT -  je posebno dizajniran i testiran kako bi se obavila mehanička predobrada i završna dezinfekcija otpadnih voda iz bolnice i odjela jedinica, osobito infektivnih bolnica.
Osmislili smo specifičan sistem za uklanjanje mikroorganizama prisutnih u bolnicama koji se sastoji  od dvije faze, posebice, mehanička predobrada  kako bi rastjerala i sitno filtrirala otpadna voda i dezinfekcija  koja koristi peracetic kiseline. Dezinfekcijski odjeljak je opremljen za kontinuirano praćenje količine kisika otopljenog u vodi kako bi se osigurala djelotvornost tretmana. Mehanička predobrada raspršuje vodu i komadiće tvari prisutnih u vodi. Nerazgradivi dio je tada odvojen od finih filtera i poslan na kontrolirano odlaganje.
Filtrirana kanalizacija sadrži raspršene organske tvari u suspenziji koje se u početku dezinficiraju  biološko pročišćavanje. Potpuna dezinfekcija bolničke kanalizacije  teško se može postići u ovoj fazi jer sadrži krute i fekalne materije koje sprečavaju dezinfekciju i onemogučavaju punu akciju. Newster SWT je dizajniran za dezinfekciju otpadnih voda iz bolničkih jedinica, osobito infektivnih, prije ispuštanja u kanalizacijski sustav kako bi  spriječili moguće rizike.
Peracetic kiselina je  izabrana među ostalim dezinficijensima, jer, za razliku od cholorine-baseda, ne uključuje formiranje-halogenih organskih spojeva ili postojanih organskih zagađivala u pročišćene vode i ne utječe na biološki tretman  nakon ispuštanja u kanalizacijski sustav.
Newster SWT je projektiran za potpuno automatski rad bez nadzora. Operator je dužan provjeriti sustav po propisanom rasporedu  ili obaviti izvanredno održavanja u slučaju aktiviranja alarma.

Kontaktirajte nas

Gajeta d.o.o.


Črnomerec 63, 10 000 Zagreb

CERTIFIKATI

ISO 14001 ISO 9001

Newsletter

Prijavite se na newsletter listu i primajte novosti u Vaš sandučić.