Česta pitanja

Ozon ima miris svježe trave.Miris "svježe, čiste, proljetne kiše" koji primjećujemo nakon oluja rezultat je prirodnog stvaranja ozona. Pomoću ozona priroda pročišćava zrak i vodu.

Ozon onemogućuje razvoj bakterija, održava hranu svježom, uklanja mirise i sterilizira. Ovisno o različitim situacijama potrebno je prilagoditi intenzitet ozona. Međutim, potrebno je naglasiti da će previše ozona škoditi tijelu.

Ozon je vrlo nestabilan i kratkog je vijeka trajanja. Raspada se u kisik za manje od 30 min. Vrlo je osjetljiv na temperaturu, pa kada se ozonirana voda prokuha raspada se u kisik znatno brže.

Ozon onemogućuje razvoj bakterija, održava hranu svježom, uklanja mirise, ubija viruse, a različite koncentracije ozona se primjenjuju za različite primjene. Previše ozona je štetno za ljudsko tijelo i to uvijek treba imati na umu.

Ozon je drugi najjači sterilizator na svijetu. Kao baktericid je 3.000 puta brži od klora i najjači je oksidans komercijalno dostupan za tretiranje zraka i vode. Ozon, iako izuzetno snažan, ne traje dugo, samo obavi svoj posao i pretvori se u kisik.

Ozon je potpuno prirodna tvar u našoj okolini. Zbog svoje vrlo visoke kemijske nestabilnosti, ozon vrlo brzo samog sebe deoksidira natrag u kisik.

Ozon je poznat nešto više od jednog stoljeća i o njemu se zna mnogo. Kada se koristi na ispravan način, kao uostalom i mnoge druge stvari, ozon je siguran. Pravilno implementiran i korišten sustav za ozoniranje ne predstavlja nikakvu opasnost za zdravlje pri niskim razinama izlaganja.

Ozon otopljen u vodi i korišten tijekom kupanja održati će kožu bijelom i gipkom, koža i krvne stanice u mogućnosti su apsorbirati svjež zrak i ubrzati naš metabolizam. Također, to sprječava nestašicu kisika tijekom vrućih kupki, te je u vrlo širokoj upotrebi u Americi i Evropi.

Kontaktirajte nas

Gajeta d.o.o.


Črnomerec 63, 10 000 Zagreb

CERTIFIKATI

ISO 14001 ISO 9001

Newsletter

Prijavite se na newsletter listu i primajte novosti u Vaš sandučić.